Slik har de rike blitt rike

rik

Ok, det er en del av dagens rike som er det nettopp på grunn av arv. Men om vi ser vekk fra denne gruppen, hva er det som gjør at noen blir rike? Er det flaks? Neppe.

La oss være ærlige: vi har en tendens til å skru opp forbruket etter hvert som vi får tilgang på mer penger. Det kan være en lønnsforhøyelse på jobben, tilbakebetaling av skattepenger, feriepenger eller andre ekstra inntekter. Da finner vi plutselig et behov for å kjøpe ting som vi trenger, eller bytte ut det vi har med noe bedre. Det vi egentlig gjør er å la kostnadene følge inntektene. Selv om vi setter av et beløp til sparing, så er det ingenting i forhold til hva vi egentlig kunne satt til side – om det ikke var for alle disse tingene vi måtte ha da, selvfølgelig!

Hva tror du de som er rike idag ville gjort i samme situasjon? Brukt pengene på forbruksvarer? Kjøpt en enda større TV? Nei. De ville investert pengene. Det er dette som utgjør den store forskjellen. For selv om investering kan være risikabelt, så er det likevel bedre enn å bruke penger på noe som opplagt ikke vil gi en positiv avkastning over tid. Du trenger heller ikke å investere pengene i noe med høy risiko. Globale indeksfond, eller rett og slett en vanlig sparekonto, er nok til å ta steget mot rikdom.

Det neste er at vi har en tendens til å fokusere mer på hvordan vi skal spare penger, fremfor hvordan vi faktisk kan tjene mer penger. For med en gjennomsnittlig lønn tar det tid å opparbeide seg en solid formue, uavhengig av hvor mye du måtte gå inn for å spare. Faste kostnader som lån, mat, klær og annet, vil gjøre at det du sitter igjen med ikke utgjør så mye. Selv om dette også kan vokse til en større beløp over tid, så er det lurt å se etter muligheter for å tjene mer penger. Det kan være at du bevisst går inn for å jobbe overtid eller ta flere vakter enn vanlig på jobben. Tenk over hva du kan gjøre for å øke inntektene.

Husk at det er få, med unntak av lotto-millonærer, som blir rik over dagen. Det krever ofte mye innsats og tålmodighet. Alle kan stå på i korte perioder, men det er kun de virkelig målbevisste som til slutt lykkes. Det sies at den som ofte tenker på å bli rik har en større sannsynlighet for å bli nettopp det. Det tror jeg har med det at man alltid ser etter muligheter og er bevisst over sin egen økonomi.

Sitat fra Warren Buffett:

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.

Arkivnett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *